Szándékos átverések
|
|
borbolya | Dátum: Csütörtök, 2010-11-04, 13:19 | Üzenet # 1 |
Generalisszimusz
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 1395
Állapot: Offline
| Sajnos kénytelen vagyok egy teljesen különálló helyet szentelni azoknak az ajánlatoknak, amelyekről jeleztétek, hogy tuti csalók. Ez lesz itt az ő helyük (nem ide kérjük a PTC csalásokat!) Ha ezt a jelet látjátok, már engem sem érdekelnek, mert túl sok negatív infót kaptam róluk
borbolya
|
|
| |
borbolya | Dátum: Hétfő, 2010-11-08, 20:56 | Üzenet # 2 |
Generalisszimusz
| Nem kifejezetten netes pénz- átverésről adok hírt. Én is most kaptam egy emailt, az alábbi szöveggel. Aki akarja komolyan veszi, aki akarja, nem: "Subject: SOS!!!!!! Most kaptam, gyorsan küldöm!! Mondd el mindenkinek, aki az e-mail listádon szerepel, mert ha közülük valamelyik felveszi a listájára, akkor a tiedre is felkerül majd. Ez a Hacker meg tudja találni a te komputerazonosító címedet, és ellenőrzés alá veheti az e-mailedet. Ez az információ közvetlenül a Microsoft és Norton-tól származik, és mindenkit érint! Küldd el mindenkinek, aki Internet-t használ. Lehet, hogy kapsz egy ártalmatlannak tűnő e-mailt `Mail Server Report´, ha kinyitod a következő üzenet jön fel a képernyődre : "It´s too late now, yourlife is no longer beautiful" - "…” Már túl késő! Folyamatosan elveszítesz mindent, ami a komputereden van és az a személy, akitől ezt az e-mailt kaptad birtokolni fogja a nevedet,e-mailedet és jelszavadat. Ez a vírus szombat délután óta van a hálón és az AOL már igazolta a jelenlétét és még egyik Anti-vírus szoftware sem tudja ártalmatlanítani. A vírus készítője "élet ura"- nak nevezi magát. Küldd el ezt a figyelmeztetést mindenkinek, hogy ők is tovább küldhessék azonnal!"
borbolya
|
|
| |
feerke | Dátum: Hétfő, 2010-11-08, 21:16 | Üzenet # 3 |
Őrnagy
Csoport: borbolya klub tagok
Üzenetek: 489
| Quote (borbolya) Nem kifejezetten netes pénz- átverésről adok hírt Ez kb 2 éve megy de nem kell vele foglalkozni IWIW-en is ment egy ideig körüzenetben (már kezdem unni az ilyen körüzeneteket)
feerke http://ptcoldalak.ucoz.net
|
|
| |
evuska | Dátum: Hétfő, 2010-11-08, 23:00 | Üzenet # 4 |
Közlegény
Üzenetek: 94
| Quote (feerke) Ez kb 2 éve megy de nem kell vele foglalkozni Szerintem jobb félni, mint megijedni!
|
|
| |
borbolya | Dátum: Kedd, 2010-11-09, 05:44 | Üzenet # 5 |
Generalisszimusz
| Quote (evuska) Szerintem jobb félni Arról már nem is beszélve, hogy az én gépemen már volt olyan vírus, hogy a winchestert mély-formatálni kellett, és egész éjjel dolgozott vele a fiam. A vírus egész egyszerűen ragaszkodott a gépemhez (és mint tudjuk, a mély-formatálás nem válik javára a számítógépnek...) Tehát szerintem is jobb félni, mint mély-formatálni, és winchestert cserélni
borbolya
|
|
| |
borbolya | Dátum: Kedd, 2010-11-09, 08:19 | Üzenet # 6 |
Generalisszimusz
| Quote (gery555) én 1-2 havonta formatálom a gépem (mert muszáj). Egy-két-több vírus (ha a fenti eset igaz is lenne) belefér akkor te ne figyelj a hírre!
borbolya
|
|
| |
feerke | Dátum: Kedd, 2010-11-09, 16:48 | Üzenet # 7 |
Őrnagy
| Quote (borbolya) és mint tudjuk, a mély-formatálás nem válik javára a számítógépnek... Ez téves mert így az egész winchester újra lesz mágnesezve és nem marad semmi rajta. Ha csak gyors formázással csinálod azzal minden ott marad a gépen csak nem látszik. Amúgy meg elég egy jó vírusírtó (kaspersky ) és nem kell foglalkozni az ilyesmivel
|
|
| |
borbolya | Dátum: Kedd, 2010-11-09, 17:55 | Üzenet # 8 |
Generalisszimusz
| Quote (feerke) Ez téves mert így az egész winchester újra lesz mágnesezve és nem marad semmi rajta. feerke! szerintem annyiszor formatáld mélyen a vinyódat, ahányszor szükséges, hidd el, engem nem zavar, pláne, ha direkt jót is tesz a mágnesezettségének. De amikor az összes programot, védelmet és egyebeket újra kell telepíteni, nekem ne mondd, hogy merő élvezet! Ha mégis élvezed, az már perverzió
borbolya
|
|
| |
feerke | Dátum: Kedd, 2010-11-09, 18:25 | Üzenet # 9 |
Őrnagy
| Quote (borbolya) Ha mégis élvezed, az már perverzió Ez a munkám(az egyik) és szeretem csinálni
Az üzenetet módosította: feerke - Kedd, 2010-11-09, 18:28 |
|
| |
borbolya | Dátum: Kedd, 2010-11-09, 18:29 | Üzenet # 10 |
Generalisszimusz
| Quote (feerke) Ez a munkám(az egyik) ezt jó tudni!
borbolya
|
|
| |
borbolya | Dátum: Hétfő, 2010-11-15, 20:26 | Üzenet # 11 |
Generalisszimusz
| Ma ezt a levelet kaptam (fordítóval) A Scam mappában találtam, és onnan ment is a véglegesen törölt cucc közé! tárgy Invoice #7621 - Payment received küldő tifacil.com.br Számla # 7621 - Fizetés kapott Tárgy: Az Ügyfél Számla # 7621 Hello, Ez egy nyilatkozat, hogy a kifizetés kapott felvásárlási USD150 Liberty Reserve és a számlát már létre! Kérjük, ellenőrizze és erősítse meg nekünk a számlaszámát kézbesíteni az e-valuták érdekében, mint egy állam számlán # 7621 Erősítse ============================================= Részletek a számla # 7621 ============================================= Számla dátuma: 16/11/2010 Fizetés: LibertyReserve Összege: 150,00 $ USD Due Date: 25/11/2010 ============================================= Tételek számla # 7621 =============================================
borbolya
|
|
| |
feerke | Dátum: Hétfő, 2010-11-15, 20:29 | Üzenet # 12 |
Őrnagy
| Ilyet én is kaptam meg sok olyat hogy erősítsem meg az email címem de mint a 2 csak azért jött hogy a jelszavam ellopják De ez nem jött össze
|
|
| |
borbolya | Dátum: Hétfő, 2010-11-15, 20:37 | Üzenet # 13 |
Generalisszimusz
| Quote (feerke) Ilyet én is kaptam én ilyet még nem kaptam, de szerintem vannak, akik ráharapnak a 150 $ miatt. Se nem túl nagy, se nem túl kicsi összeg ahhoz, hogy valaki gyanakodni kezdjen. Ezért gondoltam, hogy nem árt szóba hozni! Egyébként megerősítést kérő emailt minden héten kapok szinte az összes postafiókomba , nem csak abba, amihez a LR számlám kapcsolódik!
borbolya
|
|
| |