Búcsú
élet a borbolyabux után

Legelőször is nézzétek el nekem, - evuska, főleg Te - hogy ezúttal a levél egy részében egyes szám első személyben fogalmazok, mert így egyszerűbb a dolog: nem kell annyit vesződni az alany és állítmány egyeztetésével. Mindannyian tudjátok, hogy a borbolyabuxot evuskával együtt csináltam, akinek ezúton is köszönöm a támogatást , - nem csak anyagi, hanem emberi vonatkozásban is - mert bizony időnként rám fért.

Nem akarok nagyon ünnepélyesnek, vagy érzelgősnek tűnni, és hazudnék, ha azt mondanám, nem fog hiányozni a borbolyabux.Ti már jól ismertek, és tisztábanvagytok azzal, hogy a hazugság nem az én világom. Most is tartom magam a tőlem megszokott őszinte beszédhez. Aki nem kíváncsi rám, annak javaslom, hogy ne is olvassa tovább ezt az oldalt. Ritkán fordul elő, hogy erre buzdítok, de most már megengedem magamnak ezt a luxust. Szóval, akit nem érdekel a mondanivalóm, várja ki a 30 másodpercet, nézzen ki a fején, és aztán zárja be az ablakot!

A bux működtetése során nagyon sokféle embert megismertem. Olyanokat is, amilyeneket elképzelni sem tudtam eddig, habár - elárulom - nem most jöttem a hat huszassal. Gonosz, rosszindulatú, kötözködő embereket, akik azt hitték szívességet tesznek azzal, hogy megnézik a hirdetéseket. Akiknek az a fixa ideájuk, hogy mi - a ptc oldal tulajdonosai - belőlük élünk.  Hát elmondanám, hogy ez olyan messze van az igazságtól, mint Makó Jeruzsálemtől! Ez a biznisz nekünk totál  ráfizetéses volt, és majd ha végleges számokat tudok, közzéteszem.

Az az igazság, hogy már az elején rosszul indítottunk. Túl magas volt a 0,01 $-os kattintásonkénti összeg, és elfeledkeztünk arról, hogy vannak nagyon ügyes, régi motorosok, akik pillanatok alatt megszerzik a 15 referáltat. Innentől kezdve nem volt megállás. Olyan hamar megszerezték a minimum összeget, - voltak, akik már a nyitás napján elérték a maximális ref számot, amit standard tagként elérhettek, sőt a szoftver beállítások miatt még túl is lépték -  hogy már ekkor el kellett gondolkodnunk a folytatáson. A havi prémium tagság csak rontott ezen a helyzeten, mert még jobban felgyorsult a tempójuk, ám a többi felhasználót nem tudtuk igazán elérni. A tagsági díjból befolyt összeg ezért csak enyhíteni tudta a kiadások terhét, de soha nem volt pozitív az egyenleg. Egyetlen percig sem.

Aztán lejjebb vittük a kattintási összegeket, ám ez visszavetette a regisztrációs kedvet. A magyar ptc oldalak sorozatos bedőlése - ezt már többször megbeszéltük - szintén nem tett jót a borbolyabuxnak. Hiába próbáltunk mindenféle akciókkal vonzóbbá tenni az oldalt, csak kevesen szavaztak bizalmat nekünk (hála, és köszönet, amiért hittek bennünk).

Szóval nem jöttek az új felhasználók, sőt a regisztráltak közül is csak egy 130-140 fős mag dolgozott rendszeresen. Ettől
persze nem tolongtak a hirdetők sem, így aztán nagyjából bezárult a kör.
Persze voltak más problémák is, amiket nem tudtunk kezelni. Nem szívesen mesélem el, de azt szeretném, ha mindnyájan megértenétek, hogy milyen okok vezettek a bezárással járó döntésig.

Egyik ilyen ok az volt, hogy - bár a rendszer tartalmaz ilyen lehetőséget - például nem tudtunk élni a bónusz díjazás lehetőségével. Feltételezem,- de ez tényleg csak feltételezés - hogy ez arra szolgált volna a fejlesztő elképzelése szerint, hogy az újonnan regisztráltak plussz összeghez juthassanak. Ez például lehet, hogy ösztönzőleg hatott volna, bár utólag ezen már hiába agyalok.
A másik a referáltak számának ügye. Ez mindíg kínos kérdés volt, mert nem tudtam rá a választ. Ugyanis a standard tagok 15 referálthoz nem tudtak többet hozni, hiába vettek havi prémium tagságot. Csak és kizárólag manuálisan tudtam volna hozzáadni a számlájukhoz a hozott embereket, de ezt is csak akkor, ha tudták, kik azok. Na, azért ez egy kicsit macerás, és megbízhatatlan megoldás, amiért szintén én szégyenkeztem, pedig nem tehettem róla. A programot nem én írtam.

Aztán megtörtént, hogy a buxon pénzt kértetek le, vagy hirdetést adtatok fel, de az értesítés nem jött át a postafiókomra. Ebből aztán voltak kínos helyzetek, és kaptam hideget-meleget egy-egy - cseppet sem kedves - felhasználótól. Olyan is előfordult, hogy valakit kénytelen voltam törölni a rendszerből, mert a stílusa egész egyszerűen kibírhatatlan volt számomra, és nem vágytam primitív emberrel megalázó vitába bocsátkozni. Nem volt kedvem olyasmi miatt magyarázkodni, amiről megint csak nem tehettem.

Talán még emlékeztek a kérdőívre, amiben azt is felvetettük, hogy minden kifizetés után emelkedjen a minimum összeg. Most már elárulhatom, hogy ez is azért hiúsult meg, mert a program nem tudta kezelni. Még azt sem tudtam megállapítani, hogy ki mikor járt fenn a buxon utoljára. Szóval, voltak lényegi problémák, amelyek egyre nagyobb súllyal nehezedtek ránk.
Persze joggal kérdezitek, miért nem fordultam a fejlesztőhöz? Nos, fordultam. Aztán kaptam egy olyan választ, amit nem szívesen tennék ki az ablakba. Az volt a lényeg, hogy mit akarok ennyi pénzért? Tényleg, mit is?

Ezért aztán csak abban tudtam némi fejlődést elérni, ami kívülről látszott. A bux külalakjának apró változtatásai mind-mind saját "kísérleteim termékei". Lehet, hogy igaza volt a fejlesztőnek, amikor azt mondta, kit érdekel a külső? Ez arra volt válasz, hogy magyarázza már el legyen kedves, hogyan tudok bannereket elhelyezni az oldalon. Ebből nem volt nehéz kikövetkeztetni, hogy esze ágában sincs ezzel foglalkozni. Úgyhogy magad uram, ha szolgád nincs alapon próbálkoztam a dolgokkal. Néha összejött, néha nem. Viszont nagyon igyekeztem, és ez szolgáljon mentségemre.Áprilisig még látható és elérhető lesz borbolyabux, de már csak ingyenes hirdetéseket láthattok rajta. Szó szerint ingyenesek, ugyanis sem a hirdetés feladásáért, sem a megnézéséért nem jár pénzt. Terveink szerint  a borbolyajob hűséges felhasználói között sorsoljuk ki a lehetőséget, amennyiben érdeklődnek a téma iránt. Ha nem lesz rá igény, akkor saját hirdetéseinket helyezzük majd el, és aki véletlenül rátéved az oldalra, még találhat valami érdekeset az ott látható anyagok között.

Lehet, hogy hülyének néztek, de lett volna rá vevő, ám mi nem tudtunk megválni tőle. Olyan magas árat kellett volna mondanunk, amit biztos nem kaptunk volna érte. Biztos ismeritek azt az érzést, amikor szükségetek lenne pénzre, de valami olyan holmit tudnátok pénzzé tenni, ami nagyon fontos nektek. Amiről tudjátok, hogy soha többé, semmi nem nő úgy a szívetekhez, mint a szóban forgó dolog. Hogy soha többé nem lesz semmi olyan kedves nektek, mint éppen az, amitől meg kellene válnotok. Ezért aztán nem is váltok meg tőle. Kölcsön kértek, hogy kihúzzátok még egy ideig, de nem adjátok el. Nos, nekünk egy ilyen fontos kincs a borbolyabux. Talán ebből is látjátok, hogy valóban nem azért kezdtünk bele, hogy anyagilag lehúzzunk embereket, és jól eltűnjünk a pénzükkel.

Hát ennyit szerettem volna elmondani nektek. Valamint még annyit, hogy nagyon megtisztelő, hogy vannak olyan emberek körülöttem, akik nem csak a buxon való kattintgatással járó pénz miatt vannak velem. Őket arra kérem, hogy maradjanak velem - velünk - és segítsenek abban, hogy borbolya_job legalább jól működjön.



borbolya és evuska










Copyright MyCorp © 2021 Az oldal a uCoz rendszerben lett létrehozva