Péntek
2024-04-26
00:49
Üdvözöllek Vendég
RSS
 
borbolya_job
Főoldal Regisztráció Belépés
Moneybookers - Fórum »
[ Updated threads · Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: borbolya  
Fórum » borbolya_job fórum » Internetes bankok » Moneybookers (moneybookers)
Moneybookers
borbolyaDátum: Kedd, 2010-11-30, 06:27 | Üzenet # 1
Generalisszimusz
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 1395
Kitüntetések: 1
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Az alábbiakban lépésről lépésre végigjárjuk a regisztráció folyamatát. Fontos, hogy a számlanyitáskor megadott adatok egy része (például a moneybookers számla pénzneme) a későbbiekben nem módosítható, ezért javasoljuk, hogy legyél körültekintő az adatok megadásakor.
Személy szerint kedvelem ezt a számlát. Egyszerű megnyitni, és használni. Ráadásul a Marketagent erre fizetett már nekem egy kis pénzt, amit csekken azóta is őrizgetek (ugyanis kipróbáltam, hogy kell csekkre "hazakérni" a pénzt. Erről a Marketagent topikjában olvashatsz bővebben)

Regisztrációhoz kattints erre a linkre, vagy a bannerre!


A regisztráció megkezdéséhez kattints ide (a moneybookers főoldala új ablakban nyílik meg). Nyomd meg a "Register" vagy a "Sign up now" gombok valamelyikét.

A regisztráció első lépésében néhány általános számlainformációt kell megadni, az alábbiak szerint (mindegyik mező kitöltése kötelező):

E-mail cím. A későbbiekben ezzel az e-mail címmel jelentkezhetsz be moneybookers fiókodba (később azonban további e-mail címeket is hozzárendelhetsz a fiókodhoz). Fontos, hogy mindenkinek csak egy moneybookers számlája lehet, így minden e-mail címhez is csak egy fiók tartozhat.

E-mail cím megerősítése. Írd be az e-mail címedet még egyszer, és ügyelj arra, hogy a két mezőben megadott cím megegyezzen.

Jelszó. Ez lesz a moneybookers számlád jelszava. A kis- és nagybetűk különböző karakternek számítanak. A jelszónak legalább 6 karakter hosszúságúnak kell lennie, legalább egy betűt (a-z), illetve legalább egy olyan karaktert kell tartalmaznia, amely nem betű (szám, írásjel stb.). A jelszó nem lehet ugyanaz, mint a megadott e-mail cím.

Jelszó megerősítése. Írd be a jelszavad még egyszer, és ügyelj arra, hogy a két mezőben megadott jelszó megegyezzen.

Számlatípus. Moneybookers számlát nyithat magánszemély (ez az úgynevezett Personal Account vagy egyéni számla), de gazdasági társaság is (ez pedig a Company Account vagy céges számla). A kettő között az a különbség, hogy egyéni számla esetén a moneybookers csak a magánszemély nevére bejegyzett bankszámláról fogad el utalást, míg céges számlánál a cég nevére bejegyzett bankszámláról (céges számlánál meg kell adni külön a cég részéről az ügyintéző nevét is). Online pókerhez, kaszinózáshoz stb. értelemszerűen Personal Accountot kell választani.

Lakhely szerinti ország. Az az ország, ahol tartózkodsz, függetlenül az állampolgárságodtól. Azt az országot kell tehát megadni, ahonnan majd feltöltöd moneybookers számládat. (Magyarország = Hungary)

Moneybookers számla pénzneme. Célszerű úgy megválasztani a pénznemet, hogy a későbbiekben a lehető legkevesebb átváltással meg lehessen úszni az utalásokat, ily módon minimalizálva a konverziós költségeket. Online póker esetében akkor célszerű például USA dollárt választani, ha a pókertermekben dollár alapú számlával rendelkezel, így a pénzmozgatás során nem merül fel átváltási díj. Forintos számla egyébként nem javasolt, tekintettel a forint árfolyamának hullámzásaira.

FIGYELEM! A számla pénzneme a későbbiekben nem módosítható, így amit regisztrációnál megadsz, az lesz a végleges.

Preferált nyelv. A moneybookers kezelőfelület nyelve, célszerű az angolt (English) kiválasztani.

Security szám. A mező alatti képen szereplő, generált számsor, amelyet biztonsági okokból kell megadni. A későbbiekben minden bejelentkezéskor megjelenik majd egy turing szám, amelyet bejelentkezés előtt szintén be kell írni. (A rendszer minden alkalommal automatikusan generál egy turing számot, így érik el, hogy robotprogramok ne tudjanak bejelentkezni.)

A mezők kitöltését követően kattints a lap alján a NEXT gombra. Ezután a moneybookers küld egy megerősítő e-mailt a megadott e-mail címre. Ennek a levélnek az eleje felé lesz egy https://www.moneybookers... kezdetű link, erre kattints rá. (A megerősítő e-mailben szereplő link 24 óráig érvényes, tehát ha több mint egy napig nem érkezik meg az e-mail, újra kell kezdeni a regisztrációt.)

A következő ablakban kell megadni a személyes adatokat, az alábbiak szerint:

Megszólítás. Férfiak esetében Mr., nők esetében Mrs. (házas) vagy Ms. (hajadon).
Keresztnév. Javasoljuk, hogy a biztonság kedvéért kerüld az ékezetes karaktereket - ahogy a cím esetében is.
Vezetéknév. Fontos, hogy helyesen add meg a neved, mivel a későbbiekben csak a te nevedre szóló bankszámlákról, illetve bankkártyákról fogad el befizetéseket a moneybookers.

Utca, házszám. A címedből az utca és a házszám, vagy ha postafiókot adsz meg, akkor azt itt kell beírni, Ha szükséges, használd az alatta lévő mezőt is. Itt is lényeges, hogy pontosan írd be az adataidat, mivel a moneybookers-nél a személyazonosság ellenőrzésének egyik módja, hogy a megadott címre küldenek egy levelet egy ellenőrző kóddal, amit azután a honlapjukon kell beírni.

Irányítószám.
Megye/régió. Nem kötelező megadni.
Város/község.
A megadott címre az elmúlt két évben költöztél-e be. Ha nem, hagyd bejelölve a "No" opciót, ha igen, kattints a "Yes"-re. Ezután néhány újabb mező jelenik meg, ahol az előző lakhelyednek az adatait kell beírni.

Telefonszám. A telefonszám, amelyet a leggyakrabban használsz, lehet akár mobilszám is. A rendszer automatikusan beírja az ország hívókódját (Magyarország esetében +36) az alapján, hogy a regisztráció első lépésében lakhely szerinti országként mit adtál meg.

Mobiltelefonszám. Nem kötelező kitölteni (és nem feltétlenül mobilszámot kell megadni).

Születési idő. Nap/hónap/év formátumban. Fontos! A későbbiekben az utalásoknál, illetve a pénzkivéteknél kell megadni, és ha nem egyezik az itt megadott dátummal, a rendszer nem fogja engedélyezni a tranzakciót.

Ha kitöltötted a kötelező mezőket, kattints a "Next" gombra a folytatáshoz. Ha vissza akarsz térni az előző képernyőre, és az ott megadott adatokat módosítani szeretnéd, a "Back" gombra kell kattintanod.

A regisztráció negyedik lépése következik, az adatok megerősítése.

Számlatípus megváltoztatása. Ellenőrizd az adataidat, és ha valamit mégse jól adtál meg, a "Change account type" linkre kattintva visszatérhetsz a regisztráció első lépéséhez, és megváltoztathatod a számla típusát, a számla pénznemét, az e-mail címedet, a jelszavadat, valamint a lakhelyed szerinti országot.

Személyes adatok megváltoztatása. Ellenőrizd az adataidat, és ha valamit mégse jól adtál meg, a "Change personal details " linkre kattintva visszatérhetsz a regisztráció harmadik lépéséhez, és megváltoztathatod a nevedet, címedet stb.

Feliratkozás a moneybookers hírlevelére. Legyen bepipálva, ha a jövőben e-mailes tájékoztatást szeretnél kapni a moneybookers hirdetményeiről és akcióiról. Évente legfeljebb 20 e-mailt küldenek (a tapasztalat szerint sokkal kevesebbet), tehát nem fogják spammel elárasztani a levelesládánkat, és érdemes feliratkozni.

A felhasználási feltételek elfogadása. A regisztrációhoz el kell fogadnod a moneybookers általános szerződési feltételeit és adatkezelési szabályzatát. Ehhez pipáld be a szöveg melletti jelölőnégyzetet.

Ha mindennel végeztél, a regisztráció véglegesítéséhez nyomd meg a lap alján a "Confirm registration" gombot.

Ezután a rendszer automatikusan beléptet a fiókodba.


borbolya
 
Fórum » borbolya_job fórum » Internetes bankok » Moneybookers (moneybookers)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: